Шоколадова бутерка

Шоколадова бутерка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Насладете се на невероятно шоколадово изкушениe с бутер тесто!"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 130 г
  • яйца - 1 бр.
  • шоколад - 1 бр. голям млечен
  • маково семе - 2 щипки
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото се размразява от вечерта и се оставя в хладилник. На следващия ден се поставя върху хартия в центъра поставяме шоколада.

Встрани от него се правят диагонални разрези, после две по две се сплитат над шоколада.

Краищата се подвиват навътре, за да не изтича при печенето.

Яйцето се разбива с вилица, с четка се намазва отгоре и поставяме шоколадовата бутерка върху хартия за печене.

От малки изрезки направих звездички и поставих отгоре, намазани с яйце и поръсени с маково семе.

Печем в загрята фурна на 200 градуса до златисто. Охладената бутерка леко се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: