Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутерки»Сплетена бутерка с кренвирш и сирене

Сплетена бутерка с кренвирш и сирене

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Сплетена бутерка с кренвирш и сирене
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
100 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
130 мин.
Порции
1 тава
"Тази домашна бутерка е прекрасна както за закуска, така и за всяко друго време от деня. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • сол - 3 с.л.
  • масло - 50 гр.
  • прясно мляко - 150 гр.
  • брашно - 500 гр.
  • сирене - 100 гр. настъргано
  • кренвирши - 100 гр.
  • мая - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопяваме маслото. В прясно мляко разтваряме маята. Смесваме брашното и солта. Изсипва се млякото, разбитите яйца и маслото.

Сместа се омесва, докато се получи меко тесто. Покрива се с хартия и се оставя при стайна температура да втаса. Разделя се на 4 части и се разстила. Леко се разточват.

В намазнена тава се слага един слой тесто, маже се с малко масло, ръси се със сирене и малки кубчета кренвирш. Покрива се с два слоя тесто и пак се ръси със сирене и кренвирш. Накрая се поставя последния слой тесто.

С отвор на водна чаша се отбелязва центъра и се реже на 12 части от средата към краищата. Всяко парченце се обръща отвътре навън. Накрая се маже с масло, разтопено в един жълтък с готварска четчица.

Оставя се да втаса още малко и се пече във фурна на 180 градуса за 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: