Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Млечна баница»Млечна баница от моята кухня

Млечна баница от моята кухня

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Млечна баница от моята кухня
Снимка: marcheva14
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Колкото домакини, толкова рецепти за млечни баници и всички до една вкусни"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 2 шепи Бела, Фамилия или други
  • яйца - 10 бр.
  • прясно мляко - 1 литър на стайна температура
  • захар - 8 - 9 с.л
  • ванилия
  • масло - около 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса; Тава за печене - дълбока.

Двете шепи кори се нарязват или накъсват на парчета. Върху тях се поставят бучки масло. Запичат се във фурната до порозовяване, като се разбъркват, за да се изпекат равномерно. Изваждат се.

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване с миксер. Добавя се прясното мляко и ванилията. Разбърква се.

Яйчената смес се излива върху изпечените корички. Пече се на 180 градуса до хубаво зачервяване или докато млечната баница се отдели от стените на тавичката.

Охлажда се.

Млечната баница от моята кухня е чудна!

Източник: Моята майка

Забележка: Две шепи кори за мен означава една кора накъсана на парчета или срязана с ножица за по-лесно.

Баницата по-скоро прилича на крем карамел, но с малко кори. Много е вкусна, въпреки че това е по-скоро кухненски десерт, т.е. силно обикновен, но приятен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: