Начин на приготвяне
Може да се работи само с тел за разбиване, може и с миксер;
Фурна - 165 градуса;
Шоли - 6 бр.;
Горелка.
В по-голяма купа с тел за разбиване се разбиват жълтъците, захарта и ванилията до побеляване.
В тенджерка се изсипва сметаната и се слага на умерен огън да се сгорещи до момента, в който започнат да се проявяват мехурчета отстрани на тенджерката. Сваля се от огъня и на тънка струйка се прибавя към жълтъците при непрекъснато разбиване.
Сместа се изсипва в шолите през голяма цедка, така се избягва пяната, която се е образувала при разбиването. Може и да се помага с лъжица, която обира пяната в цедката.
Шолите се слагат на водна баня. Пече се на 165 градуса за около 30-35 мин. Охлажда се напълно.
Преди поднасяне във всяка шола се изсипва по 1 с.л. бяла захар и с горелка се изгаря до карамел.
Кремът Брюле от моята кухня е готов.
Източник: Френска кухня
Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар. Когато се прави карамел при този крем, той трябва да стане отгоре като стъкло и е приятно, когато се разчупи с лъжичката, това е истинският крем Брюле, да се усеща хрупкав карамел. Точно и такава снимка пускам, да се види как се е разчупил.
Коментари
Пуснах го този крем Брюле, защото някъде бяхме коментирали как се прави и дали някой го е приготвял, съответно казах че имам рецепта, правя го но нямам снимка в момента за да го пусна, и набързо го забърках и сега го пускам.
Тази рецепта е перфектна, силно я препоръчвам. При нея грешка не може да има.