Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница със сирена и бекон

Баница със сирена и бекон

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Баница със сирена и бекон
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Богата баница, в която семейството ви ще се влюби"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 150 г
  • кисело мляко - 400 г
  • сода - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • кори за баница - 4 бр.
  • бекон - 150 г
  • сирене - 100 г Чедър или Мимолет
  • семена - микс
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата. Към тях добавете млякото със содата, олиото и брашното. Разбъркайте добре.

Навийте корите заедно на руло и ги нарежете на парчета (1 см). Разделете лентичките и ги добавете в сместа.

Прибавете натрошеното сирене и нарязаните на кубчета бекон и твърдо сирене. Разбъркайте добре.

Намаслете форма за печене (аз използвах силиконова). Поръсете със семена стените на формата, хубаво трябва да полепнат.

Изсипете сместа и печете на 200 градуса около 35 минути. Оставете баницата да се охлади и обърнете в подходяща чиния.

Баницата със сирена и бекон е страхотна за закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Rosi Dimitrova
Rosi Dimitrova
А тези фигурки отгоре как са се получили?Сигурно ли е че тази снимка е на същата баница
01.11.2016 21:25
1
1
Покажи всички подкоментари