Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Пълнен патладжан с бекон и сирена

Пълнен патладжан с бекон и сирена

DianaDiana
Чирак
61380834811
Пълнен патладжан с бекон и сирена
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
31/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Днес ще похапнем вкусно с пълнен патладжан, а рецептата веднага ви я даваме, защото споделеното щастие е двойно по-голямо"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр. средно голям
  • крема сирене - 5 - 6 с.л. препълнени
  • топено сирене - 1 - 2 с.л.
  • бекон - 3 - 4 резена
  • домати - 1 бр. розов
  • кашкавал - за настъргване
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - на вкус
  • копър - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре патладжана, махнете дръжката и го разрежете на две. Махнете сърцевината и го посолете. Оставете да се отцеди от течността.

Сърцевината нарежете на ситно и също оставете да се отцеди, след което я смесете с пресованата скилидка чесън, топеното сирене, крем сиренето и бекона, който предварително е нарязан на ситно.

Намажете патладжанените лодки със зехтин и разпределете в тях плънката. Нарежете домата на колелца и покрийте пълнения патладжан. Печете в загрята на 220 градуса фурна в продължение на 30 мин.

Извадете ги и ги покрийте със ситно настърган кашкавал. Печете още 15 мин. Преди сервиране поръсете със ситно нарязан копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: