Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Към тях добавете олиото и брашното с бакпулвера.
Разбъркайте добре и отделете 3-4 с.л от сместа. Изсипете по-голямата част в тава, застлана с хартия за печене.
Към заделената част добавете какаото, разбъркайте добре и изсипете сместа в пош. Разпределете го върху бялата смес, като не е нужно да бъде равномерно. Печете на 180 градуса, около 20 минути.
Извадете от фурната и го завийте на руло заедно с хартията.
Разбъркайте маскарпонето с пудрата захар. Към него добавете разбитата сметана и разбъркайте внимателно. Пасирайте два от бананите в блендер с 1 с.л. прясно мляко.
Изсипете банановото пюре в купата със сметаната и маскарпонето. Разбъркайте добре.
Развийте охладения блат, свалете хартията и разпределете крема. Подредете останалите два банана и поръсете с настърган шоколад. Завийте на стегнато сладко руло.
Намажете го с разбита сметана, полейте с карамелен топинг, подредете парченца банан и поръсете с настърган шоколад.
Рулото с маскарпоне, банани и шоколад е готово.