Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми със свинско и гъби

Сарми със свинско и гъби

Сарми със свинско и гъби
Снимка: цветослава киркова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Класически сарми със свинско, които са основната причина всяка година да слагаме кисело зеле"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 глава
  • свинско месо - 500 г
  • печурки - 7 бр. гъби
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на дребни кубчета и го запържете в дълбок тиган за 7-8 мин.

Добавете ситно нарязания кромид и нарязания на кубчета морков, след това нарязаните на едро гъби, добавете подправките и разбъркайте.

Разделете листата на зелката, като най-горните ги поставете върху дъното на тенджерата, в която ще варите сармите.

Вземете един лист зеле, сложете от плънката и завийте на сарми.

Подредете всички зелеви сарми в тенджерата, налейте вода, отгоре сложете една чиния, за да потънат сармите хубаво.

Варете Сармите със свинско и гъби на бавен огън за около 90 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: