Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Лесни сарми със свинско месо

Лесни сарми със свинско месо

Лесни сарми със свинско месо
Снимка: Peti
1 / 3
09/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
4
"Не е важно как ще завиете сармите - има ли кисело зеле и вкусна плънка - няма как да не станат вкусни"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г от бут
  • ориз - 350 г
  • кисело зеле - 1 малка глава
  • червен пипер
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на ситни кубчета. Слага се малко олио и малко вода. Запържваме, докато изври водата и месото леко се зачерви.

След това добавяме ориза и подправките и отново леко запържваме, като внимаваме да не загори.

На дъното на тенджерата се слагат няколко цели зелеви листа. След това завиваме сърмите на кръст.

Нареждаме ги и поставяме тежък съд върху техните, добавяме в съотношение 1:1 вода със зелева чорба. Течността трябва да покрие 2/3 от сармите.

Слагаме на много бавен огън да врят 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: