Начин на приготвяне
Сварете предварително свинското месо до готовност и го обезкостете.
В тенджера загрейте олиото и запържете ситно нарязания праз и лук. Гответе, докато омекнат. Добавете нарязаните домати, гъби и морков, а след това обелените и нарязани на кубчета картофи.
Гответе при непрекъснато бъркане, докато зеленчуците се задушат и омекнат. Прибавете червения пипер, обезкостеното месо и налейте от бульона, докато покриете продуктите.
Овкусете със сол и черен пипер. Гответе свинската яхния на тих огън, докато ястието се сгъсти.
Накрая добавете размитото брашно с малко вода /да се получи кашичка/ и разбъркайте. Гответе още 1-2 минути и отстранете ястието от котлона. Гарнирайте с магданоз.
Яхнията със свинско и праз е много вкусна.