Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Яхния със свинско и праз

Яхния със свинско и праз

Яхния със свинско и праз
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
24/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Вкусна селска яхния, точно както я обичаме"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г с кости
  • праз - 2 стръка големи
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 глава голяма
  • гъби - 7 - 8 бр. печурки
  • червен пипер - 2 с.л.
  • сол
  • олио - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • картофи - 500 г
  • моркови - 1 бр.
  • червено вино - 100 мл
  • костен бульон
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете предварително свинското месо до готовност и го обезкостете.

В тенджера загрейте олиото и запържете ситно нарязания праз и лук. Гответе, докато омекнат. Добавете нарязаните домати, гъби и морков, а след това обелените и нарязани на кубчета картофи.

Гответе при непрекъснато бъркане, докато зеленчуците се задушат и омекнат. Прибавете червения пипер, обезкостеното месо и налейте от бульона, докато покриете продуктите.

Овкусете със сол и черен пипер. Гответе свинската яхния на тих огън, докато ястието се сгъсти.

Накрая добавете размитото брашно с малко вода /да се получи кашичка/ и разбъркайте. Гответе още 1-2 минути и отстранете ястието от котлона. Гарнирайте с магданоз.

Яхнията със свинско и праз е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: