Начин на приготвяне
Почиствате и нарежете 3 стръка праз на ситно.
Нарежете и месото на хапки.
Нарежете също 1 зелен домат, 1 морков, 1 чушка и няколко розички карфиол от туршия, която е направена само със сол.
Загрейте олиото и запържете свинското месо с малко сол и черен пипер.
Щом месото промени цвета си, прибавете праза и задушете и него за няколко минути бъркайки.
След това прибавете нарязаните зеленчуци от туршия, брашното, червения пипер и нарязания на ситно листа целина.
Разбъркайте и налейте 1 чаша гореща вода.
Прехвърлете бабината яхния в тава и я сложете да се пече в загрята на 200 градуса фурна за 1 час до готовност на месото.
Преди да сервирате, поръсете свинската яхния с нарязан пресен магданоз.
Поднесете бабината яхния на фурна със свинско и праз с топъл домашен хляб и чаша червено вино.
Добър апетит!