Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Бабината яхния на фурна със свинско и праз

Бабината яхния на фурна със свинско и праз

Бабината яхния на фурна със свинско и праз
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"От бабината яхнийка по-вкусна няма"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г
  • праз - 3 стръка
  • туршия - 200 г зелен домат, чушка, морков, карфиол
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • целина - листа
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате и нарежете 3 стръка праз на ситно.

Нарежете и месото на хапки.

Нарежете също 1 зелен домат, 1 морков, 1 чушка и няколко розички карфиол от туршия, която е направена само със сол.

Загрейте олиото и запържете свинското месо с малко сол и черен пипер.

Щом месото промени цвета си, прибавете праза и задушете и него за няколко минути бъркайки.

След това прибавете нарязаните зеленчуци от туршия, брашното, червения пипер и нарязания на ситно листа целина.

Разбъркайте и налейте 1 чаша гореща вода.

Прехвърлете бабината яхния в тава и я сложете да се пече в загрята на 200 градуса фурна за 1 час до готовност на месото.

Преди да сервирате, поръсете свинската яхния с нарязан пресен магданоз.

Поднесете бабината яхния на фурна със свинско и праз с топъл домашен хляб и чаша червено вино.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: