Начин на приготвяне
Леко заварявате месото и изхвърляте бульона.
Обелвате, почиствате, измивате и нарязвате картофите на кубчета, праза на много ситно, чушката на дребно. Добавяте ги във вряща вода и разбърквате при нужда. Добавяте и измития ориз.
Месото е заварено предварително и е необходимо да го накълцате на дребно или да го накъсате с ръце на фини късове. Добавете го, преди да са напълно готови зеленчуците.
Направете запръжка от олио, сол и червен пипер (може да добавите и брашно). Запръжката прибавете към яхнията при непрекъснато разбъркване.
Накълцайте магданоза и поръсете яхнията с него, след като я смъкнете от котлона, за да се усеща вкусът му по-силно.
Свинското с праз и ориз яхния е готово.