Начин на приготвяне
Нарежете свинското месо на късчета за готвене. Почистете и обелете праза и лука. Нарежете на едро.
Задушете зеленчуците в олиото в подходяща тенджера за готвене.
Добавете домата, нарязан на парчета. Задушете и гответе до омекване на зеленчуците.
Прибавете червения пипер, нарязаните гъби и свинското месо. Разбъркайте. След като месото промени цвета си, добавете доматеният концентрат и налейте топла вода, докато покриете месото.
Гответе на тих огън, докато ястието остане на мазнина. Овкусете със сол, подправката за месо и черния пипер.
Размийте брашното до получаването на кашичка.
На тънка струйка прибавете кашичката към ястието, като бъркате непрекъснато. Гответе още около минута и свалете яхнията от огъня.
Сервирайте топло.