Варено жито с канела

29/10/2016
"Обичан десерт с дъх на канела "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо37 008
  • Преглеждания за месеца381
  • Преглеждания за седмицата61
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • жито - 300 г
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • канела - 1/2 пакетче
  • лимонова кора
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • галета - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете житото в студена вода за около 2 часа. Измийте го под течаща вода. Сварете го в подходящ съд, докато зрънцата се разпукнат.

Измийте готовото жито отново под течаща вода и го разстелете върху чиста хавлиена кърпа.

Оставете го за 7-8 часа, за да се подсуши.

Сложете житото в подходяща купа, прибавете пудрата захар, галетата, канелата, ваниловата захар и настърганата лимонова кора.

Разбъркайте до хомогенност.

Може да добавите и орехови ядки.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар