Начин на приготвяне
Нарежете надениците на парчета около 1 см дебели. Загрейте зехтина на котлона на умерен огън и запържете парчета за около 5 мин, докато наденицата промени цвета си.
Извадете парчетата наденица и в същия зехтин запържете подправките - кимиона, куркумата, кърито и чилито (или нарязаната на ситно люта червена чушка).
Прибавете лука и чесъна, предварително нарязани на дребно, и доматеното пюре и задушавайте около 5 минути, докато омекнат зеленчуците. Добавете ориза и разбъркайте хубаво, за да се покрие с подправките.
Добавете виното и бульона. Оставете да заври и върнете и запържената наденица. Овкусете със сол и черен пипер.
Покрийте съда с капак, ако съдът е подходящ за фурна, или пресипете ястието в огнеупорен съд и покрийте с фолио или капак.
Сложете в предварително загрята фурна на 190 градуса и запечете за 20 минути или докато оризът на фурна омекне.
Рецептата за Ароматния ориз с наденица е адаптирана от Good Food
Коментари