Торта Къпини

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Торта Къпини
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Сочна плодова торта, събрала в себе си слънчевите лъчи, настроението и аромата на лятото"

Необходими Продукти

  • за първи блат
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • за втори блат
  • брашно - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • какао - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • за крема
  • крем - 2 пакетчета инстантен Оле какао
  • за намазване
  • сладко - 180 г къпини
  • прясно мляко - за сиропиране
  • за декорация
  • къпини - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете първия блат, като в купа разбиете яйцата с ванилията и захарта до кремава смес. Пресейте брашното с бакпулвера и добавете към яйчената смес, като разбърквате с дървена лъжица до хомогенна смес.

Вземете голяма плоска правоъгълна тава, постелете хартия за печене, намажете с малко олио и сипете сместа, разнесете по цялата повърхност на тавата. Сложете в загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин до суха клечка. Извадете блата и оставете да се охлади.

Направете втория блат по същия начин като първия, но добавете какаото и оцветете. Сложете във същата тава с хартия за печене, при готовност махнете от тавата и оставете да се охлади.

Направете крема по описание на опаковката.

Обърнете единия блат, махнете внимателно хартията и го разделете на половина, трябва да се получат два правоъгълника. С другия блат направете по същия начин.

Подредете тортата, като в поднос сложите едната половина на белия блат, сиропирайте с малко прясно мляко, намажете със сладкото и сипете част от крема, захлупете с половината от какаовия блат, пак сиропирайте, намажете със сладко, крем, покривате с белия блат и така процедирате до поставяне на последния какаов блат, който намажете със сладко и обилно с останалия крем.

Украсете с плодове къпини и оставете тортата в хладилника за няколко часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: