Начин на приготвяне
Направете първия блат, като в купа разбиете яйцата с ванилията и захарта до кремава смес. Пресейте брашното с бакпулвера и добавете към яйчената смес, като разбърквате с дървена лъжица до хомогенна смес.
Вземете голяма плоска правоъгълна тава, постелете хартия за печене, намажете с малко олио и сипете сместа, разнесете по цялата повърхност на тавата. Сложете в загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин до суха клечка. Извадете блата и оставете да се охлади.
Направете втория блат по същия начин като първия, но добавете какаото и оцветете. Сложете във същата тава с хартия за печене, при готовност махнете от тавата и оставете да се охлади.
Направете крема по описание на опаковката.
Обърнете единия блат, махнете внимателно хартията и го разделете на половина, трябва да се получат два правоъгълника. С другия блат направете по същия начин.
Подредете тортата, като в поднос сложите едната половина на белия блат, сиропирайте с малко прясно мляко, намажете със сладкото и сипете част от крема, захлупете с половината от какаовия блат, пак сиропирайте, намажете със сладко, крем, покривате с белия блат и така процедирате до поставяне на последния какаов блат, който намажете със сладко и обилно с останалия крем.
Украсете с плодове къпини и оставете тортата в хладилника за няколко часа.