Начин на приготвяне
Рибата се почиства от вътрешностите, главата и перките. Правите по 7-8 процепа и от двете страни, като внимавате да не стигате чак до костта.
Намазвате отвътре рибата с маслото, сол и черен пипер на вкус и стрития на паста чесън. Слагате по три резенчета лимон във всяка риба.
Намазнявате фолио и слагате по малко парче масло и две резенчета лимон върху рибата. Завивате рибата с фолиото и притискате краищата хубаво, за да не изтекат соковете.
Платиката се пече във фурна на 220 градуса за 45 минути, като след около 25 може да обърнете рибите. Поднасяте с гарнитура по собствен вкус.
Може във фолиото при рибата да добавите и зеленчуци, така че едновременно да сте готови и с гарнитурата.