Меденки с тиквено пюре

Меденки с тиквено пюре
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15
"Старите меденки обновете с тиквено пюре - чудесен вкус!"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 к.ч.
  • олио - 50 мл
  • мед - 2 с.л.
  • пюре от тиква - 3 с.л. сварена
  • канела - 1 ч.л.
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • орехи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбива яйцето със захарта. Добавя се олиото, медът и тиквено пюре от сварена предварително и отцедена тиква цигулка.

Добавя се брашното, канелата и содата за хляб, замесва се меко тесто. От тестото се късат малки топчета като орехи и оформени се нареждат в намаслена тава.

Отгоре на всяка сладка се забожда парче орехова ядка. Печем медените сладки в загрята фурна 170 градуса до леко златисто, не ги препичайте.

Може меденките да се съхранят в кутия за 2-3 дни на хладно.

Поднасяме с кафе или чай!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: