Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Шницели»Пилешки шницели, панирани в тиквено пюре и корнфлейкс

Пилешки шницели, панирани в тиквено пюре и корнфлейкс

Sonya SimeonovaSonya Simeonova
Помощник Готвач
7659198
Пилешки шницели, панирани в тиквено пюре и корнфлейкс
Снимка: Sonya Simeonova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Един нов прочит на класическите панирани пилешки шницели с корнфлейкс, който ще ви накарате да си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • За шницелите
  • пилешко месо - 1/2 кг сварено и накъсано
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз - 2 с.л.
  • За панировката
  • белтъци - 2 бр.
  • тиква - 1/2 кг
  • брашно - 1 ч.ч.
  • корнфлейкс - 3 ч.ч. царевичен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото наситнявам в купа, прибавям другите продукти, омесвам хубаво и правя шницели с големината на голямо кюфте.

Тиквата сварявам до готовност, отцеждам хубаво и пасирам. Обърквам я с леко разбитите 2 белтъка.

Подреждам си в отделни чинии корнфлейкса, брашното и тиквата с белтъците.

Шницелите овалвам последователно в брашното, тиквеното пюре и корнфлейкса и нареждам в тава върху пекарска хартия.

Пека в предварително загрята фурна на 180 градуса, докато корнфлейксът добие златиста коричка.

Сервирам пилешките шницели със сос от равни части кисело мляко и майонеза, чесън, копър и сол на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: