Пържени телешки кюфтета

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
695
7k
2k
7k
5
30/10/2016
"Покана за обяд, която не може да отхвърлите "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 209
  • Преглеждания за месеца88
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете каймата за кюфтетата от прясно телешко месо, сложете в купа.

Нарежете магданоза на ситно, махнете корите на две филии хляб и го полейте с млякото, изцедете с ръце и отцедете.

При каймата сложете магданоза, содата, двете яйца, отцедения хляб, сол и черен пипер. Замесете каймата с ръце до съединяване на всички продукти.

Оставете покрита с домакинско фолио в хладилника за няколко часа.

Почистете и нарежете лука на ситно, извадете каймата, добавете лука, размесете отново и оставете каймата за половин час на стайна температура.

Сложете брашното в чиния, оформете малки кюфтета от каймата и оваляйте всяко в брашното.

Изтръскайте излишното брашно, загрейте олио в тиган на котлона и пържете кюфтетата до готовност от двете страни. Извадете и отцедете върху домакинска хартия.

Висококачествен оребрен грил тиган - 27 см
Приготвяй си тази рецепта с:
Висококачествен оребрен грил тиган - 27 см
41.44 лв.
Виж ››

Ето го новото попълнение във вашата кухня - грил тиган, който ще замести барбекюто и ще ви позволи да приготвяте храната си вкусно и здравословно. Удобен за ползване, лесен за почистване. Грил тиганът е с незалепващо покритие, което ще улесни допълнително готвенето.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Йорданка Ковачева
Чудесни се получиха кюфтенцата! Добавих и малко кимион за още разкош :) Благодаря ти, Сия!
0
0