Начин на приготвяне
Нарежете лука, магданоза и чесъна на дребно. Сложете ги в купа, заедно с останалите продукти за каймата. Омесете я, докато стане на парцали. Завийте в стреч фолио и оставете в хладилника за няколко часа.
Извадете и оформете топчета. Леко сплескайте от двете страни. Разбийте 2-те яйца в чиния, а в друга сложете галетата. Потопете кюфтето първо в яйцата, а след това в галетата.
Изпържете от двете страни в тиган с мазнина до готовност. Извадете върху кухненска хартия и заделете.
Доматеното пюре сложете в тенджера с бульона. Поставете на котлона и оставете да къкри на среден котлон, докато се сгъсти.
Махнете от котлона, сложете солта, захарта, черния пипер и чесъна (минат през преса за чесън).
Върнете на котлона и изчакайте да заври, а кравето масло отдели на повърхността.
Сервирайте кюфтета със соса, поръсени с малко лучена трева.
Телешките кюфтета с доматен сос са много вкусни.
Коментари