Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички-розички със сирене и кашкавал

Банички-розички със сирене и кашкавал

Банички-розички със сирене и кашкавал
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
07/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Вкусна закуска по всяко време!"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 100 г
  • олио - за поръсване
  • яйца - 4 бр.
  • газирана вода - 80 мл
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • сода бикарбонат - 2 щипки
  • масло - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пакета от корите се разделя на две части. В купа се разбиват яйцата, добавя се киселото мляко с разбита в него сода за хляб, 3 с.л. олио, газираната вода и сол на вкус.

Взема се една кора и се поръсва с олио, върху нея поставяме втора, поръсваме с олио и натрошено сирене. Отгоре се поставя нова кора с олио, втора кора със сирене и така, докато свърши едната половинка от корите.

Всички кори заедно се навиват на рехаво руло, а то се нарязва на филии по 3 см.

В намаслена тава се нареждат с разреза нагоре едно до друго. Така се оформя и втората част от корите. С лъжица се заливат отгоре с приготвената смес, върху всяка розичка се поставя парченце масло.

Печем в загрята фурна 180 градуса до златисто. Малко преди края изваждаме баничките и върху всяка се поставя настърган кашкавал.

Връщаме за 5 минути във фурната само отгоре, да се разтопи кашкавалът, и сервираме топли!

Баничките-розички със сирене и кашкавал са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: