Начин на приготвяне
Разделяме корите на две части. Вземаме една кора и я поръсваме с олио и върху нея поставям втора кора. Втората кора и тя се поръсва с олио.
Натрошаваме сиренето с вилица в чиния. Разнасяме сирене върху корите, които сложихме една върху друга. Върху натрошеното сирене слагаме още една кора. Напръсква се с олио. Слага се пак кора напръсква се с олио и със сирене.
Всичко се повтаря до изчерпване на ½ от корете. Навиваме корите, които разположихме една върху друга, на руло. Режем така образуваното навито руло на малки рулца с ширина 3 см.
Намазваме тава с олио и нареждаме нарязаните малки рулца с отвора нагоре. Същата процедура се повтаря и с другата ½ от корите. Плътно подреждаме всички рулца в тавата.
В купа разбиваме 4 бр. яйца с киселото мляко. В киселото мляко сме сложили 1 щипка сода за хляб да шупне. Добавяме в купата и газираната вода и олио. Прибавяме малка щипка сол. Разбъркваме.
Поливаме рулцата, които наподобяват на розички, със сместа равномерно навсякъде с лъжица. Върху всяка една от розичките си слагаме и малко масло.
Слагаме така приготвената тава във фурна, загрята предварително, и печем на 180 градуса до готовност и изпичане.
Да ви е сладко!
Получават се вкусни банички на розички.
Рецептата е от кулинарно списание Вкусотии в чинии.