Начин на приготвяне
Корите се разделят на две по 8 бр. Вземат се две кори, поръсват се със сирене, отгоре се слагат още две кори, поръсват се с кашкавал и пак се слагат две кори. Така се редуват сирене, кашкавал през две кори, докато корите станат 4 двойки.
Корите се увиват на руло, но не много стегнато. Разрязва се на филии с ширина около 3 пръста. Нареждат се в тава с разрезите нагоре. Тази процедура се повтаря и с останалите 4 двойки кори. Напръскват се с олио.
Продуктите за заливката се смесват и се напояват обилно розичките. Горе-долу една розичка поема около 4-1/2 с.л. заливка. Върху всяка розичка се слага парче масло. Пече се във фурна на 180 градуса за 40-45 минути.