Начин на приготвяне
Разбийте маслото със захарта. Добавете ваниловата захар, солта и яйцето. Бийте до получаването на кремообразна маса.
Смесете разтворимото кафе, брашното, бакпулвера и ги добавете към разбитото масло.
Добавете шоколада и бадемите, разбъркайте и оставете за около 30 мин. на студено.
Оформете от тестото кръгли сладки с големината на орех.
Подредете ги в тава, застлана с домакинска хартия, притиснете ги отгоре и изпечете в предварително загрята фурна до 180 градуса до златисто.
Охладете готовите сладки.
Разтопете на водна баня шоколадовите ковертюри по отделно.
Потопете всяка сладка до половината в двата вида по желание, украсете с настърган шоколад, кафените зърна и парченце от черешите.
Сладките с кафе са готови.