Начин на приготвяне
Сушените плодове се накълцват или смилат на дребни парченца заедно с 80 грама от орехите.
Яйцето се разбива със захарта, без да се прави на гъста пяна.
В купа се слага брашното от спелта и към него се сипва яйцето, мекото масло, кафето, прясното мляко и малка щипка сол.
Всичко се разбърква до хомогенност, а накрая се добавят орехите и сушените плодове.
Отново се разбърква до еднородно меко тесто за сладки.
С намазнени ръце се късат топчета колкото орех и се подреждат в две тави, застлани с хартия за печене. Сплескват се леко и в центъра на всяка сладка се забожда парченце орех от останалите ядки.
Тавите със ореховки се пекат една след друга в загрята на 180 °C фурна за около 15 минути всяка.
Готовите орехови сладки се оставят да изстинат и се поднасят.
За по-дълго съхранение могат да се приберат в добре затворен херметически съд или кутия.
Да ви е сладко с тези орехови сладки с кафе и сушени плодове.