Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Ореховки»Орехови сладки с кафе и сушени плодове

Орехови сладки с кафе и сушени плодове

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k17k12
Орехови сладки с кафе и сушени плодове
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 9
29/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
33 мин.
Порции
12
"Чудни орехови сладки с кафе и сушени плодове, които са страхотни за следобедно кафе"

Необходими Продукти

  • орехи - 120 г
  • брашно от спелта - 200 г
  • прясно мляко - 40 г
  • кафява захар - 80 г
  • краве масло - 80 г
  • инстантно кафе - 1 с.л.
  • сушени плодове - 100 г микс от червени боровинки, стафиди, кайсии, фурми
  • яйце - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените плодове се накълцват или смилат на дребни парченца заедно с 80 грама от орехите.

Яйцето се разбива със захарта, без да се прави на гъста пяна.

В купа се слага брашното от спелта и към него се сипва яйцето, мекото масло, кафето, прясното мляко и малка щипка сол.

Всичко се разбърква до хомогенност, а накрая се добавят орехите и сушените плодове.

Отново се разбърква до еднородно меко тесто за сладки.

С намазнени ръце се късат топчета колкото орех и се подреждат в две тави, застлани с хартия за печене. Сплескват се леко и в центъра на всяка сладка се забожда парченце орех от останалите ядки.

Тавите със ореховки се пекат една след друга в загрята на 180 °C фурна за около 15 минути всяка.

Готовите орехови сладки се оставят да изстинат и се поднасят.

За по-дълго съхранение могат да се приберат в добре затворен херметически съд или кутия.

Да ви е сладко с тези орехови сладки с кафе и сушени плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: