Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сладоледена торта»Сладоледена торта с течен шоколад

Сладоледена торта с течен шоколад

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Сладоледена торта с течен шоколад
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
12
"Забравихме за диетата още на думата сладоледена, но когато чухме, че има и шоколад ..."

Необходими Продукти

  • блатове за торта - 1 бр. шоколадов
  • сладолед - 500 г по избор
  • шоколад - 100 г с ядки
  • малини - 100 г
  • течен шоколад - 200 г
  • сметана - 200 мл
  • шоколадови пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извадете сладоледа и го оставете леко да се отпусне. В подходяща чиния поставете ринг.

В него сложете блата и го сиропирайте с няколко лъжици прясно мляко смесено със захар. Изсипете сладоледа и поръсете с натрошения шоколад и част от малините.

Разбийте сметаната и към нея прибавете течния шоколад.

Разбъркайте добре и изсипете сместа върху сладоледа. Подредете останалите малини и поръсете с шоколадови пръчици.

Поставете сладоледената торта във фризера за 4-5 часа.

Когато решите да сервирате, я извадете десетина минути по-рано, за да се отпусне.

Сладоледената торта с течен шоколад е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: