Празнична пуйка

тинтин
Новак
27
626
2k
31/12/2011
"И да не забравите да поканите на трапезата и почетния гост - празничната пуйка - без нея няма как да започне празнуването "
Приготвяне40 мин.
Готвене200 мин.
Общо240 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 791
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печена Пуйка

Начин на приготвяне

Измиваме почистената пуйка и я подсушаваме. Разбъркваме каймата със ситно нарязания лук, задушен в маслото и малко вода, хлебните трохи, яйцето и подправките.

С тази смес напълваме пуйката и я зашиваме. Отвсякъде я намазваме с масло, поръсваме със сол и черен пипер и я увиваме в алуминиево фолио. Слагаме я в тава, наливаме вода и я печем 3-4 часа на умерена фурна.

Малко преди края на печенето отстраняваме фолиото. Допичаме пуйката, като я обръщаме от време на време.

Поднасяме пуйката с гарнитура от пържени картофи, задушени моркови и други зеленчуци.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар