Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Печена Тиква»Солена тиква с розмарин

Солена тиква с розмарин

Солена тиква с розмарин
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
17/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8
"Предизвикваме ви да опитате солена тиква с розмарин, комбинация, която дълго ще помните"

Необходими Продукти

  • тиква - 1/2
  • джинджифил - щипка на прах
  • сол - щипка
  • черен пипер
  • кора от портокал
  • розмарин - пресен
  • чесън - 3 - 4 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и изчистете тиквата от семките. Нарежете я на полумесеци.

Подредете я в тавичка, застлана с хартия за печене.

Поръсете със солта, джинджифила и черния пипер.

Настържете кората от лимон.

Сложете чесъна с люспата и няколко стръка розмарин.

Полейте с малко зехтин и печете тиквата на 200°C за 30 минути.

Солената тиква с розмарин е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: