Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Печена Тиква»Тиква със синьо сирене и шам фъстък

Тиква със синьо сирене и шам фъстък

Румяна милчеваРумяна милчева
Чирак
1304931517061
Тиква със синьо сирене и шам фъстък1 / 2
16/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Уникална комбинация от вкусове и аромати, която нямаме търпение да опитаме в компанията на бутилка добре изстудено бяло вино"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 бр. средно голяма
  • мащерка - 6 стръка прясна
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • синьо сирене - 50 г
  • шамфъстък - 1 ч.ч. печен, обелен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме тиквата от кората, семките и я нарязваме на парчета около 2 см.

Поставете парчетата в тавичка, поръсете със сол и мащерка и налейте зехтина.

Поставяме в предварително загрята на 220 градуса фурна и печете около 30-40 минути, докато омекнат.

Шамфъстъка леко го смиламе.

Готовата тиква се изважда и към нея се прибавя шамфъстъкът и сиренето, което го начупваме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: