Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват на крем. Прибавя се захарта и накрая брашното с какаото. Бъркайте внимателно с шпатула. Прибавете разтопения шоколад и разделете сместа на две.
Изпечете два блата във форми 24 см. Оставете да се охладят.
Направете силно еспресо. Към него добавете захарта и разбъркайте. След като се охлади, добавете виното.
Разбийте жълтъците за крема заедно със захарта на водна баня. Прибавете виното и продължете да разбърквате, докато се сгъсти.
Оставете крема тирамису да изстине и към него прибавете маскарпонето.
Накрая добавете сметаната, предварително разбита.
Сглобете тортата, като поставите един блат в ринг. Сиропирайте със сиропа и намажете с крем. Поръсете с крокан и сложете втория блат. Сиропирайте, намажете цялата сметанова торта с крем и оставете в хладилника да стегне.
След като вече е стегнала, освободете от ринга и украсете.
Новогодишната торта с крем тирамису е готова.