Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Новогодишна торта с крем тирамису

Новогодишна торта с крем тирамису

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Новогодишна торта с крем тирамису
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Посрещнете Новата година в компанията на най-обичаните хора и с парче от тази великолепна торта"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 4 бр
  • захар - 200 г
  • брашно - 150 г
  • какао - 50 г
  • шоколад - 50 г
  • за крема
  • жълтъци - 4 бр.
  • захар - 120 г
  • сметана - 200 мл
  • вино - 100 мл Марсала
  • маскарпоне - 300 г
  • бадемов крокан - 1/2 ч.ч.
  • за сиропиране
  • вино - 100 мл Марсала
  • кафе - 150 мл силно
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват на крем. Прибавя се захарта и накрая брашното с какаото. Бъркайте внимателно с шпатула. Прибавете разтопения шоколад и разделете сместа на две.

Изпечете два блата във форми 24 см. Оставете да се охладят.

Направете силно еспресо. Към него добавете захарта и разбъркайте. След като се охлади, добавете виното.

Разбийте жълтъците за крема заедно със захарта на водна баня. Прибавете виното и продължете да разбърквате, докато се сгъсти.

Оставете крема тирамису да изстине и към него прибавете маскарпонето.

Накрая добавете сметаната, предварително разбита.

Сглобете тортата, като поставите един блат в ринг. Сиропирайте със сиропа и намажете с крем. Поръсете с крокан и сложете втория блат. Сиропирайте, намажете цялата сметанова торта с крем и оставете в хладилника да стегне.

След като вече е стегнала, освободете от ринга и украсете.

Новогодишната торта с крем тирамису е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: