Начин на приготвяне
Продуктите за тирамисуто трябва да са на стайна температура, без сладкарската сметана.
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци в две отделни купи. Към белtъците се прибавя щипка лимонтузу и се разбиват на твърд сняг.
Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Към сместа се прибавят маскарпонето, рикотата, крема сиренето и ваниловата захар. Всичко се разбива до еднородна смес.
Сладкарската сметана се разбива с миксер. Към сместа от жълтъци и захар внимателно се прибавя сладкарската разбита сметана и накрая разбитите белтъци, като всичко се разбърква с дървена лъжица или шпатула.
Готовото кафе се изсипва във висок съд заедно с прясното мляко. В подходящ съд се смесват млякото с кафето. Бишкотите се потапят за кратко и се подреждат в йена или друг съд. Отгоре се изсипва обилно от крема.
Заравнява се сместа и се нареждат нов пласт с бишкоти, предварително потопени в кафе с мляко. Накрая се завършва с останалият крем за тирамису.
Какаото и нескафето минават през сито, за да са еднакво ситни и да се смесят. Поставя се в хладилник за поне 4 часа. Преди сервиране се поръсва със сместа от какао и нескафе отгоре сладкиша с бишкоти.
Тирамису с много крем - съвършеният и много нежен десерт с маскарпоне.