Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Тирамису»Крем тирамису с гофрети

Крем тирамису с гофрети

SofiqSofiq
Новак
16110
Крем тирамису с гофрети1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • сметана - около 500 г заквасена
  • гофрети - 500 г
  • яйца - 5 бр.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • коняк - 1 - 2 мл. есенция или ром
  • кафе - 3 ч.ч. сварено (може и с 3в1)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В този сладкиш единственото различно от тирамисуто са гофретите и това, че не се слага в хладилника да престои, а го слагам във фурната да се пече до позлатяване.

Не беше предвидена тази импровизация, но яйцата които използвах бяха купени от магазина(не е сигурно дали са безопасни), а кремът се прави без обработка. На мен лично ми хареса, надявам се и на вас да ви хареса :) .

Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Добавя се сметаната. Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с получения крем от жълтъците и сметаната.

Кафето и есенцията се смесват. В тях се потапят гофретите, след което се подреждат в съд. Отгоре се намазват със слой от крема.

Следва втори ред гофретитe и отново се покрива с крем.

Слагате да се пече на 180 градуса до позлатяване и по желание украсявате с какао.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: