Начин на приготвяне
В този сладкиш единственото различно от тирамисуто са гофретите и това, че не се слага в хладилника да престои, а го слагам във фурната да се пече до позлатяване.
Не беше предвидена тази импровизация, но яйцата които използвах бяха купени от магазина(не е сигурно дали са безопасни), а кремът се прави без обработка. На мен лично ми хареса, надявам се и на вас да ви хареса :) .
Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Добавя се сметаната. Белтъците се разбиват на сняг и се смесват с получения крем от жълтъците и сметаната.
Кафето и есенцията се смесват. В тях се потапят гофретите, след което се подреждат в съд. Отгоре се намазват със слой от крема.
Следва втори ред гофретитe и отново се покрива с крем.
Слагате да се пече на 180 градуса до позлатяване и по желание украсявате с какао.