Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Бобена салата»Бобена салата с телешко

Бобена салата с телешко

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Бобена салата с телешко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
4 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
24 мин.
Порции
4
"Разкошна салата с телешко месо, която ще има честа да бъде нашия обяд"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 400 г
  • боб - 400 г от консерва
  • телешки стек
  • червен лук - 2 глави
  • чери домати - 200 г
  • рукола - 1 връзка
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • За дресинга
  • балсамов оцет - 4 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • микс от подправки - 2 ч.л.
  • олио - 6 с.л.
  • розов пипер - 3 ч.л. на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеният фасул се сварява за 15 минути в подсолена вода.

Белите лука и го режете на тънки кръгчета, а доматите - на половинки. Почиствате руколата и я накъсвате.

Прецеждате белия боб. Телешкото месо се нарязва на широки около 2 см ленти и се запържва в сгорещено олио с розов пипер за 5 минути.

Зеленият фасул, лукът, доматите, руколата, бобът и месото се разбъркват в дълбока купа.

Поливате с приготвения от изброените съставки дресинг.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: