Начин на приготвяне
Телешкото рагу слагаме в тенджера под налягане с вода, колкото да го покрие, и щипка сол. За около 90 мин на бавен огън ще е готово.
Обезкостете и прецедете бульона. Той е много концентриран и мазен - затова в рецептата няма друга мазнина.
През това време почистваме и измиваме боба. Можем да го накиснем предварително. Слагаме го в тенджера с малко вода и когато заври, го прецеждаме, а водата изхвърляме.
В тенджера с дебело дъно слагаме отцедения боб, лук и морков, нарязани на ситни кубчета, червения пипер, чубрицата, доматите, царевицата.
Не бързайте да посолявате, нека първо да се свари бобът. Прибавете месото от телешкото рагу и бульона.
Долейте вода и поставете тенджерата на бавен огън да къкри, докато се свари бобът. Посолете.
Размийте брашното с малко вода и сгъстете гозбата.
Автентичното родопско ястие не е трудно за направа и е много вкусно!
Добър апетит!