Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Бобена салата»Консервиранa бобена салата

Консервиранa бобена салата

Консервиранa бобена салата1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
210 мин.
Общо
250 мин.
Порции
6
"Казват, че колкото по-дълго отлежава салатата, толкова по-вкусна става. Но не знаем, дали това е вярно,защото при нас бързо, бързо се изяжда!"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 кг червени
  • моркови - 1.500 кг
  • боб - 1 кг бял
  • кисели краставички - 1 буркан
  • доматено пюре - 1 буркан от 700 г
  • пюре - 300 г пиперково (1/2 буркан)
  • дафинов лист - 6 - 7 бр.
  • захар - 1 и 1/2 с.л.
  • олио - 300 мл
  • оцет - 200 мл или на вкус
  • сол - 3 с.л. или на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете боба и го отцедете. Нарежете киселите краставички на кръгчета. Измийте морковите, нарежете ги на кръгчета и ги сварете, но не много. Измийте и нарежете чушките на ленти и ги попарете с гореща вода и варете до омекване.

В караванка или много дълбока тенджера сипете боба, прибавете морковите, чушките и киселите краставички. Разбъркайте и добавете доматеното и пиперковото пюре.

Добавете всички останали подправки и разбъркайте до пълното смесване и овкусяване на салатата. Опитайте и добавете нещо, ако е необходимо. Напълнете малки бурканчета и ги затворете добре.

Стерилизирайте за 15 минути след завиране на водата. Извадете ги внимателно и ги обърнете с капачките надолу. След изстиване ги обърнете и приберете на тъмно и хладно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: