Начин на приготвяне
Включваме фурната да загрява на 200 градуса. Пилешкото бяло месо измиваме, подсушаваме и поръсваме с черен пипер, сол и червен пипер на вкус.
На всяко парче месо слагаме по един дафинов лист и увиваме в резен бекон. Почистваме лука и нарязваме на едро. Чушките почистваме от дръжките и семената и също нарязваме.
В подходяща тавичка, намазана с мазнина, слагаме парчетата месо и запичаме в горещата фурна от двете страни за около 15 минути. Изваждаме тавичката от фурната и наливаме при месото бялото вино и прибавяме нарязаните зеленчуци.
Връщаме във фурната и запичаме още около 15 минути или колкото е необходимо до готовност. Преди сервиране отстраняваме дафиновите листа и поръсваме порциите със ситно нарязан зелен магданоз.