Пържени филийки с айрян

Пържени филийки с айрян
Снимка: Илияна Димова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Вкусни пържени филийки за закуска"

Необходими Продукти

  • хляб - 6 филийки
  • яйца - 1 бр. прясно
  • сирене - 200 г
  • айрян - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • брашно - бяло
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филийките хляб (трябва да са от по-сух хляб) срязваме на половини. На едната половина слагаме сирене и отгоре поставяме другата половина на филийката. В купа разбиваме яйцето с айряна.

Прибавяме бакпулвер и бяло брашно, колкото е необходимо, за да приготвим тесто, малко по- гъсто от боза. Ако айрянът и сиренето са по-безсолни, прибавяме и щипка сол към панировъчната смес. Нагряваме олиото на умерена температура.

Внимателно панираме филийките в тестото и изпържваме, като обръщаме да се зачервят добре от всички страни. Помагаме си с вилица и готварски щипки.

Сервираме филийките с кисело мляко. Изпържените филийки изваждаме върху скаричка, да се отдели мазнината или върху салфетка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: