Начин на приготвяне
Измиваме добре листата спанак и подсушаваме. Измиваме алабаша, белим и настъргваме на едро ренде.
Също така почистваме и рендосваме ябълката (жълта, не много сладка, може даже да се използва и от по-киселичките) и морковите.
В купа смесваме спанака, който нарязваме или накъсваме на парченца (предпочитам да накъсам с ръце, така не се намачква много). Към спанака добавяме настърганите ябълка, моркови и алабаш.
Посоляваме на вкус и подправяме със сок от лимон (хубаво е да се използва сок от пресен плод, а не концентрат - лимонов) . Поливаме със зехтин на вкус.
Разбъркваме много внимателно, за да се овкусят съставките на салатата.
Разпределяме в порционни чинийки и украсяваме с маслини и със стръкчета пресен магданоз.