Начин на приготвяне
В тенджерка наливаме прясно мляко и вода. Прибавяме и захарта. Оставяме течността да заври и захарта да се разтопи. В купичка разтваряме десертното нишесте с чаша вода.
Наливаме постепенно и с непрекъснато разбъркване към врящите вода и прясно мляко. Ръсваме канела на вкус и варим крема да готовност (ако предпочитаме да е с по-течна консистенция, може да налеем още вода или мляко и така да сварим).
Готовия крем дръпваме от котлона и прибавяме кубче краве масло, сварената- намачкана тиква и стафидите (измити и подсушени). Разбъркваме нишестето и още топло разсипваме в купички.
Крема охлаждаме и преди сервиране гарнираме със стафиди и ако разполагаме с листенца зелена подправка (мента или джоджен).