Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пикантен език с грах, картофи и майонеза

Пикантен език с грах, картофи и майонеза

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Пикантен език с грах, картофи и майонеза1 / 2
03/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3-4
"Телешкият език е истински деликатес, но в комбинация с това пикантно пюре е направо вълшебен"

Необходими Продукти

  • телешки език - 1 бр.
  • грах - 1 буркан
  • картофи - 5 - 6 бр. 500 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • олио - 2 к.ч.
  • червен пипер - лютив на вкус
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • копър - на вкус сушен или нарязан пресен
  • сол
  • черен пипер
  • масло - краве за пържене граха и картофите
  • лимони - сок
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме езика, сваряваме и охлаждаме. Белим и нарязваме на филийки. Картофите измиваме хубаво, сваряваме и белим. Нарязваме на кубчета и изпържваме за кратко в горещо краве масло.

Подправяме със сол, копър и черен пипер на вкус. Граха отцеждаме от водата и запържваме в масло до омекване. Поръсваме със сол и копър. В купа сипваме яйцата , олио - 2 кафени чашки, лимонов сок, сол , черен пипер, лютив червен пипер. Разбиваме с пасатор на майонеза. Смесваме готовата майонеза с две лъжици кисело мляко и пасиран чесън.

Сервираме, като в средата на порционни чинийки слагаме филийки сварен език. От едната страна сипваме от задушения грах, а от другата от картофите. Заливаме езика с приготвената пикантна майонеза. Украсяваме с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: