Начин на приготвяне
Измиваме езика, сваряваме и охлаждаме. Белим и нарязваме на филийки. Картофите измиваме хубаво, сваряваме и белим. Нарязваме на кубчета и изпържваме за кратко в горещо краве масло.
Подправяме със сол, копър и черен пипер на вкус. Граха отцеждаме от водата и запържваме в масло до омекване. Поръсваме със сол и копър. В купа сипваме яйцата , олио - 2 кафени чашки, лимонов сок, сол , черен пипер, лютив червен пипер. Разбиваме с пасатор на майонеза. Смесваме готовата майонеза с две лъжици кисело мляко и пасиран чесън.
Сервираме, като в средата на порционни чинийки слагаме филийки сварен език. От едната страна сипваме от задушения грах, а от другата от картофите. Заливаме езика с приготвената пикантна майонеза. Украсяваме с пресен магданоз.