Пълнени дюли

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Пълнени дюли1 / 2
23/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Награда за готвачът, който пръв се е сетил да комбинира дюли с телешко месце"

Необходими Продукти

  • дюли - 4 средно големи
  • телешко месо - 250 гр. смляно
  • масло - 30 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • хляб - 1 филийка сух без кората
  • лук - 1 малка глава
  • бульон - 1 ч.ч.
  • горчица - 1 ч.л.
  • захар - 1 щипка
  • лимонов сок
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дюлите се измиват и се издълбават. Месото се смесва с накиснатия и отцеден хляб, ситно нарязания лук, горчицата, черен пипер и сол на вкус.

Плънката се разпределя в издълбаните дюли и отгоре се поставя по едно парченце масло.

Плодовете се нареждат в тавичка, заливат се до половината с бульона и се пекат в умерена фурна, докато омекнат.

Изваждат се внимателно, а сосът се разбърква с брашното и жълтъка, подправя се с лимонов сок, захар и сол на вкус и се кипва за няколко минути.

Дюлите се заливат със соса и се поднасят с гарнитура от варени картофи с масло.

Прочети също за какво са полезни дюлите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
32
20
10
Дай твоята оценка: