Начин на приготвяне
Белим крушите и почистваме от семената. Една от крушите нарязваме на дълги резенчета, а другите на кубчета. В касерола слагаме резенчетата круша . Поръсваме със захарта и наливаме малко вода. Слагаме на умерен огън, за се задушават и като поомекнат, внимателно изваждаме от сиропа.
Оставяме да се отцеждат върху скаричка. В същия сироп слагаме кубчетата круши и при необходимост наливаме още малко вода. Ръсваме ванилия и варим крушите, докато омекнат и да станат като сладко.
Нарязваме козунака на тънки филийки, затова ни трябва да е по-сух козунакът. Огнеупорни купички или други съдове, които са подходящи за печене, намазваме отвътре с меко краве масло. Покриваме дъното и стените на купичките с филийки козунак.
По средата сипваме сладко от круши, покриваме с филийка козунак и намазваме обилно с краве масло. Изпичаме във фурна на 180-200 г , докато станат златисти на цвят.
Готовите кейкчета изваждаме от купичките, обръщаме в чинийки и гарнираме с резенчета круша.