Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Кейкчета от козунак с круши

Кейкчета от козунак с круши

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Кейкчета от козунак с круши
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
04/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-6
"Знаете ли какво се получава, когато кръстосате два любими десерта, като кейк и козунак? Точно така, болки в стомаха от преяждане"

Необходими Продукти

  • круши - 5 бр.
  • козунак - 1 бр.
  • захар - 3 - 4 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • масло - краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим крушите и почистваме от семената. Една от крушите нарязваме на дълги резенчета, а другите на кубчета. В касерола слагаме резенчетата круша . Поръсваме със захарта и наливаме малко вода. Слагаме на умерен огън, за се задушават и като поомекнат, внимателно изваждаме от сиропа.

Оставяме да се отцеждат върху скаричка. В същия сироп слагаме кубчетата круши и при необходимост наливаме още малко вода. Ръсваме ванилия и варим крушите, докато омекнат и да станат като сладко.

Нарязваме козунака на тънки филийки, затова ни трябва да е по-сух козунакът. Огнеупорни купички или други съдове, които са подходящи за печене, намазваме отвътре с меко краве масло. Покриваме дъното и стените на купичките с филийки козунак.

По средата сипваме сладко от круши, покриваме с филийка козунак и намазваме обилно с краве масло. Изпичаме във фурна на 180-200 г , докато станат златисти на цвят.

Готовите кейкчета изваждаме от купичките, обръщаме в чинийки и гарнираме с резенчета круша.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: