Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Кейкчета с шпеков колбас

Кейкчета с шпеков колбас

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Кейкчета с шпеков колбас
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
28/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1.5 ч.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • нишесте - 2 с.л. натурално
  • брашно - 1 ч.ч. (или повече, колкото е необходимо за кейково тесто)
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • колбаси - 2 с.л. нарязан шпеков
  • маслини - без костилки
  • захар - 1 щипка
  • сол
  • подправки - розмарин или чубрица
  • за гарниране
  • сирене - с 1 - 2 с.л. заквасена сметана
  • колбаси
  • маслини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата разделяме на белтъци и жълтъци. Разбиваме белтъците с щипка захар на твърда пяна. Жълтъците разбиваме с олиото, киселото мляко, нишестето, брашното, бакпулвера, сол на вкус.

Прибавяме нарязан шпеков колбас и маслини. Към тази смес внимателно прибавяме разбитите белтъци и смесваме внимателно.

При необходимост може да добавим още малко брашно за да получим кейково тесто. Готовото тесто разпределяме в намазани с масло и поръсени с брашно формички. Поръсваме с подправки по вкус.

Изпичаме до готовност в нагрята на 170 градуса фурна с горещ въздух. Гарнираме охладените кейкчета с разбити сирене и сметана и парченца шпеков колбас и маслини, за да се вижда какъв е пълнежът на кейкчетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: