Начин на приготвяне
Яйцата разделяме на белтъци и жълтъци. Разбиваме белтъците с щипка захар на твърда пяна. Жълтъците разбиваме с олиото, киселото мляко, нишестето, брашното, бакпулвера, сол на вкус.
Прибавяме нарязан шпеков колбас и маслини. Към тази смес внимателно прибавяме разбитите белтъци и смесваме внимателно.
При необходимост може да добавим още малко брашно за да получим кейково тесто. Готовото тесто разпределяме в намазани с масло и поръсени с брашно формички. Поръсваме с подправки по вкус.
Изпичаме до готовност в нагрята на 170 градуса фурна с горещ въздух. Гарнираме охладените кейкчета с разбити сирене и сметана и парченца шпеков колбас и маслини, за да се вижда какъв е пълнежът на кейкчетата.