Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Каши»Каша от телешко месо със запържен червен пипер

Каша от телешко месо със запържен червен пипер

Каша от телешко месо със запържен червен пипер2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • оцет - 2 - 3 с.л.
  • олио - 40 - 50 г
  • брашно - 5 - 6 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • масло - 50 г краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и нарязваме на хапки. Слагаме ги в тенджера и наливаме вода. Варим, докато напълно омекне месото. В друга тенджера наливаме олиото и в него изпържваме 5-6 супени лъжици брашно.

Когато стане златисто, наливаме от бульона, в който сме варили месото. Прибавяме и сварените парченца месо. Оставяме да поври и да се получи гъста каша.

По време на варенето подправяме със сол и черен пипер на вкус. Кашата поднасяме топла, като всяка порция поливаме с препържено краве масло и червен пипер, и подправена със счукан чесън, смесен с малко оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: