Руло с шунка и сос от гъби

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1271
667
3916
7
04/11/2016
"Руло - тук, сос - тук, имате всички съставки за вкусно похапване, затова запретвайте ръкавите и да готвим "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо422
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме каймата с накиснатата във вода и отцедена филийка хляб, ситно нарязания лук, прясно яйце, сол, черен пипер и чубрица на вкус. Омесваме и оставяме в хладилник да престои приблизително за 30 минути.

Приготвяме плънката, като нарязваме на дребни кубчета сварените яйца. Прибавяме към тях също нарязани ситно шунка, кисели краставички и половината от кашкавала. Разбъркваме и смесваме добре.

Оформяме рулото, като поставяме каймата върху навлажнено полиетиленово фолио. Оформяме като правоъгълник и в средата поставяме равномерно плънката. Завиваме на руло и слагаме в намазана с мазнина тавичка за печене. Поръсваме рулото с галета и набождаме на няколко места с вилица. Печем в нагрята фурна до готовност.

Докато рулото се пече, приготвяме соса. Разтапяме и сгорещяваме маслото в тенджерка. Изпържваме в него почистените и нарязани на ситно гъби. Добавяме брашно и наливаме прясното мляко. Оставяме да ври , докато соса се сгъсти. По време на варенето подправяме със настъргано индийско орехче, черен пипер и сол. Преди да извадим рулото от фурната, наръсваме с останалия настърган кашкавал и допичаме във фурната.

Готовото руло сервираме като нарязваме на филийки и разпределяме в порционни чинии. Заливаме с гъбения сос .

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар