Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Руло Стефани със сос от гъби

Руло Стефани със сос от гъби

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Руло Стефани със сос от гъби1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • за рулото
  • кайма - 1 кг телешка
  • яйца - 1 бр.
  • сухар - 4 филии счукан
  • лук - 1 глава кромид
  • за соса
  • гъби - 250 г
  • масло - 20 г
  • брашно - 2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • бяло вино - 100 мл
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата с яйцето, 3 сухара, скълцания лук и подправките на вкус. Оставете сместа да почине за около половин час. След това я разстелете върху влажна кърпа и оформете правоъгълник.

По желание вътре може да наредите нарязани на пръчици моркови, кисели краставички, чушки и сварени яйца. Завийте рулото с помощта на кърпата. Прехвърлете рулото в намазнена тава, долейте 2 пръста вода и сложете да се пече за около час в умерено загряна фурна.

За соса задушете нарязаните гъби в маслото и добавете разбърканото във виното брашно заедно със скълцания чесън. Бъркайте до сгъстяване на соса и овкусете с подправките. Готовото руло Стефани залейте с гъбения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: