Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Руло с шунка и сос от гъби

Руло с шунка и сос от гъби

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Руло - тук, сос - тук, имате всички съставки за вкусно похапване, затова запретвайте ръкавите и да готвим"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • яйце - 1 бр. прясно
  • лук - 1 бр.
  • хляб - 1 бр. филийка
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
  • за плънката
  • яйца - 2 бр. твърдо сварени
  • шунка - 150 г
  • кисели краставички - 3 бр.
  • кашкавал - 150 г
  • галета
  • за соса от гъби
  • гъби - 150 г пресни
  • масло - 2 с.л. краве
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • брашно - 2 с.л.
  • индийско орехче
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме каймата с накиснатата във вода и отцедена филийка хляб, ситно нарязания лук, прясно яйце, сол, черен пипер и чубрица на вкус. Омесваме и оставяме в хладилник да престои приблизително за 30 минути.

Приготвяме плънката, като нарязваме на дребни кубчета сварените яйца. Прибавяме към тях също нарязани ситно шунка, кисели краставички и половината от кашкавала. Разбъркваме и смесваме добре.

Оформяме рулото, като поставяме каймата върху навлажнено полиетиленово фолио. Оформяме като правоъгълник и в средата поставяме равномерно плънката. Завиваме на руло и слагаме в намазана с мазнина тавичка за печене. Поръсваме рулото с галета и набождаме на няколко места с вилица. Печем в нагрята фурна до готовност.

Докато рулото се пече, приготвяме соса. Разтапяме и сгорещяваме маслото в тенджерка. Изпържваме в него почистените и нарязани на ситно гъби. Добавяме брашно и наливаме прясното мляко. Оставяме да ври , докато соса се сгъсти. По време на варенето подправяме със настъргано индийско орехче, черен пипер и сол. Преди да извадим рулото от фурната, наръсваме с останалия настърган кашкавал и допичаме във фурната.

Готовото руло сервираме като нарязваме на филийки и разпределяме в порционни чинии. Заливаме с гъбения сос .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: