Начин на приготвяне
Смесваме каймата с накиснатата във вода и отцедена филийка хляб, ситно нарязания лук, прясно яйце, сол, черен пипер и чубрица на вкус. Омесваме и оставяме в хладилник да престои приблизително за 30 минути.
Приготвяме плънката, като нарязваме на дребни кубчета сварените яйца. Прибавяме към тях също нарязани ситно шунка, кисели краставички и половината от кашкавала. Разбъркваме и смесваме добре.
Оформяме рулото, като поставяме каймата върху навлажнено полиетиленово фолио. Оформяме като правоъгълник и в средата поставяме равномерно плънката. Завиваме на руло и слагаме в намазана с мазнина тавичка за печене. Поръсваме рулото с галета и набождаме на няколко места с вилица. Печем в нагрята фурна до готовност.
Докато рулото се пече, приготвяме соса. Разтапяме и сгорещяваме маслото в тенджерка. Изпържваме в него почистените и нарязани на ситно гъби. Добавяме брашно и наливаме прясното мляко. Оставяме да ври , докато соса се сгъсти. По време на варенето подправяме със настъргано индийско орехче, черен пипер и сол. Преди да извадим рулото от фурната, наръсваме с останалия настърган кашкавал и допичаме във фурната.
Готовото руло сервираме като нарязваме на филийки и разпределяме в порционни чинии. Заливаме с гъбения сос .