Панирани сиренца

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър90611324
24/11/2018
"Уникално вкусни панирани сиренца с бирена панировка"
Приготвяне25 мин.
Готвене10 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
34 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо197 893
  • Преглеждания за месеца312
  • Преглеждания за седмицата209
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена34

Необходими Съставки

  • сирене - 300 - 400 г
  • брашно - 250 г
  • яйца - 3 броя
  • яйца - 3 белтъка
  • бира - 250 г светла, може и мляко или вода
  • сол - 1 щипка
  • олио - 100 мл
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Нарежете сиренето на хапки и го сложете във фризера. Използвайте добре зряло и твърдо краве сирене.

В купа пресейте брашното. Направете кладенче, добавете яйцата и малко олио и започнете да разбърквате с брашното.

Бъркайте и постепенно долейте и бирата, която може да се замени с млякото. Добавете останалото олио и объркайте внимателно с предварително разбитите на сняг белтъци, към които сте добавили малко сол.

Оваляйте сиренцата първо в брашно, после в панировката. Пускайте панираните сиренца в силно сгорещена мазнина да се изпържат от двете страни.

Рейтинг

5 24
4 7
3 1
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
Галин Железов
Байганети също ги наричат ! Пък с кашкавал направо са супер вкусни !
0
0
Мария Жекова
Мария Жекова
05.12.2018 14:56
Благодаря за прекрасната рецапта. Панировката е мека и пухкава.
2
0
Яница Николова
Вкусотия!
1
1