Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Каши»Готвено агнешко с млечен сос

Готвено агнешко с млечен сос

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Готвено агнешко с млечен сос1 / 2
06/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • кисело мляко - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • лимони
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме месото и го нарязваме на хапки. Наливаме вода, посоляваме и варим до омекване. Свареното месо изваждаме.

В тенджерка разбиваме в студена вода брашното и прибавяме към него бульон от варенето на агнешкото месо до предпочитаната гъстота.

Варим няколко минути. Отделно разбиваме яйцата с киселото мляко и към тях прибавяме от горещата каша.

Като се уравновесят температурите наливаме в кашата и прибавяме сок от лимон, черен пипер и при необходимост посоляваме. Прибавяме краве масло, свареното месо и варим още 1-2 минути до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: